Mijn nieuwste e-book is nu te downloaden – Stop met Pleasen

De H van Human

De H van Human

Het werken met mensen is iets wat ik al mijn gehele carrière met veel plezier doe. Begonnen in de arbeidsbemiddeling en daarna in de HR gaan werken, met veel plezier en passie. (lees meer in mijn blog over het familiebedrijf) 

Het blijft mij nog steeds boeien omdat het zeker in deze bijzondere tijden best een uitdaging is. De personeelstekorten, de veeleisende werknemers, de omstandigheden en de veranderende wetgeving maakt dat er veel wordt gevraagd van de mensen op de HR-afdeling. 

De ene HR-afdeling is dan ook de andere niet. Is er überhaupt een afdeling of doet de secretaresse het er een beetje bij samen met de boekhouder? Geeft de ondernemer/ het MT het wel aandacht of zien zij het meer als een noodzakelijk kwaad? Het vraagt dan ook veel overredingsvermogen van de HR-manager om HR steeds maar weer de agenda te krijgen.

Maar welk gedeelte van HR krijgt dan de aandacht? De systemen eromheen, het beleid, de procedures, het kloksysteem? De kwaliteitsregels waar het allemaal aan moet voldoen in deze tijd? 

Uiteraard is dit ook wel nodig, maar wil hierbij hard pleiten voor de andere kant van HR, de H van Human. 

Wees oprecht geïnteresseerd in je mensen, vraag wat zij nodig hebben, wees transparant, betrek ze bij de processen en geef ze aandacht. Investeer in ontwikkeling en opleiding en geef ze eens een compliment. Dan kunnen ze het ook van je hebben als je ze feedback geeft en bijstuurt waar nodig. 

Ik besef dat dit dan weer echt iets vraagt van de leider. In hoeverre is hij of zij in staat dit met oprechte aandacht en dichtbij zichzelf te doen? Maar dat wordt een ander blog denk ik.. 😉 Ook nog eens van gedachten wisselen hoe jij dit anders zou kunnen doen binnen jouw bedrijf of afdeling? Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Buro Koppeling

Blogt om meer verdieping te geven op onderwerpen als leiderschap, het familiebedrijf, de H van Human en paardencoaching. Heb jij een verzoekje? Een leuk idee voor een blog? Stuur Buro Koppeling een inspiratieberichtje! Wie weet beantwoorden we deze met een blog.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

U

Browse

Ladies & Gentlemen, houd de zaag scherp!

In dit blog gaat het over een stukje theorie/content dat me altijd is bijgebleven. Het bevat dan ook 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Want volgens management expert Stephen R. Covey is een effectieve leider, iemand die persoonlijk leiderschap beheerst. Als...

De band die ik met Olivio had was onbeschrijfelijk

Wat maakt een paard zo bijzonder?  Paardencoaching… je hoort er steeds vaker over. Als ik vertel wat ik doe krijg ik vaak de reactie: “oh dat wil ik ook altijd nog een keertje doen”, of “ paarden schijnen je erg te spiegelen hoorde ik” of “poeh, wel spannend hoor...

”Je moet gewoon lekker jezelf zijn joh”

Laatst liep ik in Amsterdam en hoorde iemand zeggen tegen een ander; “je moet gewoon jezelf zijn joh”. En op de en of andere manier gebeurde er iets bij mij. Jezelf zijn, tja, dat is makkelijk gezegd, hoeveel mensen hoor je dat niet zeggen. Goed bedoeld uiteraard,...

Tips, oefeningen & ervaringen in je mail…

Ook de nieuwsbrief ontvangen?

Zo nu en dan maak ik je blij met gratis content. Inspirerende verhalen, leuke recepten, mooie oefeningen om jou aan te moedigen dichterbij jezelf te komen. 

En, als je daar hulp nodig bij hebt sta ik graag voor je klaar.

Enjoy!