Ladies & Gentlemen, houd de zaag scherp!

Leiderschap

In dit blog gaat het over een stukje theorie/content dat me altijd is bijgebleven. Het bevat dan ook 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Want volgens management expert Stephen R. Covey is een effectieve leider, iemand die persoonlijk leiderschap beheerst.

Als jij vertrouwt in jouw eigen kunnen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en samenwerking dan ben jij in staat om leiding te geven aan jezelf en aan anderen. 

Wat is leiderschap eigenlijk? Er is veel over geschreven en er zijn ook verschillende vormen van. Maar wat is het dan echt? Leiderschap is dus niet gebonden aan een formele rol of een formele positie. 

En wat is het verschil tussen een manager en een leider? Laat ik beginnen bij hoe Covey hem omschrijft. Zijn boek “de 7 eigenschappen van effectief leiderschap” is een van de eerste boeken die echt indruk op mij hebben gemaakt. 

Ik neem je even mee in deze 7 eigenschappen. 

  1. Wees proactief
  2. Begin met het einde voor ogen
  3. Belangrijke zaken eerst
  4. Denk win-win
  5. Eerst begrijpen en dan begrepen worden
  6. Creëer synergie
  7. Houd de zaag scherp 

Ik geloof heel erg in natuurlijk leiderschap, leiderschap vanuit wie jij bent. En om daar naar toe te kunnen moet je eerst jezelf beter leren kennen. Dat vraagt zelfonderzoek, zelfreflectie en dat vraagt moed en doorzettingsvermogen. 

Waarschuwing! Dat is dan ook zeker niet voor iedereen geschikt. Ik heb er een samenvatting van gemaakt voor jou.

Hier kun je de samenvatting downloaden. Enjoy,

Liefs, Lisanne

Buro Koppeling

Blogt om meer verdieping te geven op onderwerpen als leiderschap, het familiebedrijf, de H van Human en paardencoaching. Heb jij een verzoekje? Een leuk idee voor een blog? Stuur Buro Koppeling een inspiratieberichtje! Wie weet beantwoorden we deze met een blog.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

U

Browse

De band die ik met Olivio had was onbeschrijfelijk

Wat maakt een paard zo bijzonder?  Paardencoaching… je hoort er steeds vaker over. Als ik vertel wat ik doe krijg ik vaak de reactie: “oh dat wil ik ook altijd nog een keertje doen”, of “ paarden schijnen je erg te spiegelen hoorde ik” of “poeh, wel spannend hoor...

”Je moet gewoon lekker jezelf zijn joh”

Laatst liep ik in Amsterdam en hoorde iemand zeggen tegen een ander; “je moet gewoon jezelf zijn joh”. En op de en of andere manier gebeurde er iets bij mij. Jezelf zijn, tja, dat is makkelijk gezegd, hoeveel mensen hoor je dat niet zeggen. Goed bedoeld uiteraard,...

De H van Human

Het werken met mensen is iets wat ik al mijn gehele carrière met veel plezier doe. Begonnen in de arbeidsbemiddeling en daarna in de HR gaan werken, met veel plezier en passie. (lees meer in mijn blog over het familiebedrijf)  Het blijft mij nog steeds boeien...

Tips, oefeningen & ervaringen in je mail…

Ook de nieuwsbrief ontvangen?

Zo nu en dan maak ik je blij met gratis content. Inspirerende verhalen, leuke recepten, mooie oefeningen om jou aan te moedigen dichterbij jezelf te komen. 

En, als je daar hulp nodig bij hebt sta ik graag voor je klaar.

Enjoy!