Mijn nieuwste e-book is nu te downloaden – Stop met Pleasen

FAQ

Veelgestelde vragen

Als je niet kunt vinden wat je zoekt, neem dan contact met me op. Ik praat graag over een mogelijke samenwerking.

FAQ | Buro Koppeling

VEELGESTELDE

Vragen

Wat is jouw werkwijze?

Door contact te maken met jouw kern voel ik direct wat er nodig is om beweging te creëren. Waar ligt het potentieel en waar mag het weer gaan stromen? Een systemische blik op jouw familiesysteem, patronen en overtuigingen,ontrafelt op een diepere laag waar de aandacht naar toe mag. Door te erkennen wat erkend mag worden kan er rust en flow ontstaan.

Werken met je innerlijke kind en schaduwwerk zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen. Van daaruit kun je je eigen keuzes maken en dat geeft veel vrijheid.

Werken met Ginger maakt dat je op lichamelijk vlak lang vastgehouden spanning los kunt laten. Dit geeft jou ontspanning in alle vezels van je lichaam en daardoor zit je gewoon lekkerder in je vel!

Juist door de combinatie van het systemische, intuïtieve en de inzet van Ginger maakt dat je echt duurzame stappen gaat maken. Het doen op jouw manier, los van ‘hoe het heurt’ en er van je wordt verwacht!

In organisaties werk ik op dezelfde wijze en combineer ik mijn intuïtie met systemische interventies, paardencoaching en mijn ervaring op HR en in het familiebedrijf.

Wat zet je daarbij allemaal in?

Ik werk erg intuïtief en dat is lastig te omschrijven. Ik sluit aan bij jouw energie en maak contact met jouw kern. Ik combineer dat met de informatie die uit je familiesysteem komt, maar ook de eerste 1000 dagen van jouw leven kan aan bod komen als daar iets zit wat opvalt. We werken met opstellingen en zetten de wijsheid van het paard in.

Ook ben ik DISC- gecertificeerd wat betekent dat we jouw talenten en drijfveren ook in beeld kunnen krijgen.

Alles is maatwerk en nooit standaard.

Hoe werkt paardencoaching eigenlijk?

De laatste jaren is er steeds meer onderzoek naar het effect van paarden op mensen en dat is niet voor niets. Paarden spiegelen jou, helpen jou een stuk onbalans te herstellen of laten jou weten dat je systemische iets aan te kijken hebt. Je kunt op veel verschillende manieren met paarden werken, individueel en in groepen/teams.

Als je een sessie bij mij hebt werken we meestal met Ginger, een sensitieve, subtiele merrie. Je gaat bij het paard in de bak staan en binnen een paar seconden laat het paard alles eigenlijk al zien. Het is aan mij om dat wat het paard laat zien te ondertitelen en ik zal jou daar vragen over stellen.

Paardencoaching is een ervaring, er wordt wel gesproken, het liefste minimaal. Het gaat echt over waarnemen en de beleving om samen met het paard een kudde te vormen.

Teamcoaching en paarden, hoe gaat dat?

Omdat het paard zo goed kan waarnemen wat er speelt is het een prachtige manier om in te zetten voor teamcoaching. Daar waar de meeste spanning zal zijn waar het paard een reactie zal geven. Daarnaast zijn er veel mooie leiderschaps- en samenwerkingsoefeningen die in te zetten zijn als interventie. Door bij het paard te staan is iedereen al meer bewust aanwezig in het hier en nu en dat geeft waardevolle inzichten.

Vaak wordt het in een traject gecombineerd waarbij er aan verbinding, samenwerking en focus gewerkt wordt. Maar een losse sessie als teambuilding is ook al zeer waardevol.

Wat is systemisch werk eigenlijk?

Systemisch werk is een afgeleide van het werken met opstellingen. Je kunt familie- en organisatieopstellingen doen. Waarbij je met een familieopstelling gaat werken met het gezin van herkomst en de voorouders en bij een organisatie werk je met het systeem van de organisatie.

Bij een familiebedrijf loopt het door elkaar en dat kan het nog interessanter en complexer maken. Het geeft inzicht in wat er echt speelt in je leven. Door te kijken naar de onderstroom, kun je patronen ontrafelen, hef je blokkades op en kan jouw potentieel volledig stromen. Door je te verbinden met je familiesysteem leer je veel over jezelf en daar waar je vandaan komt. Door te erkennen, er contact mee te maken en enkel te dragen wat van jou is neem je enkel jouw persoonlijke stuk mee in je leven. En dat geeft veel beweging en ruimte.

Wil je dat zelf ook wel eens ervaren?

Wat is een opstelling en hoe werkt dat?

In een opstelling wordt het onzichtbare zichtbaar en het voelbare tastbaar. Er zijn verschillende werkvormen in te zetten. Ik werk individueel met een 1 op 1 opstelling waarbij ik vloerankers inzet om beeld te geven en tegelijk lichamelijk waar te nemen zodat het echt “embodied” kan zijn.

Ook werk ik met tafelopstellingen, in groepen kun je werken met representanten en voorwerpen en met het paard erbij kun je ook mooi een opstelling doen. Door het beeld te geven kun je er vanaf jouw plek naar kijken, mee verbinden wat jouw veel inzichten geeft. Het lichaam weet het namelijk allemaal.

Zou je wel eens een opstelling willen doen voor jezelf?

Waar kun je het allemaal voor inzetten?

Het fijne van systemisch werk en opstellingen is dat je het eigenlijk overal voor kunt gebruiken, individueel en voor teams. Dus lukt het jou maar niet om die ene baan te vinden, mislukken jouw relaties of gebeuren er in jouw leven dingen meerdere keren dan is het interessant dit te onderzoeken.

Ook kan het helpend zijn bij het maken van een keuze, onderzoeken wat jou nu tegenhoudt, echt je plek onderzoeken.

Wat kun je voor mijn bedrijf of team betekenen?

Door mijn ervaring binnen het familiebedrijf, arbeidsbemiddeling en HR in combinatie met de systemische blik kan ik meedenken of adviseren in diverse personeels- of organisatievraagstukken. Gewoon sparren en van een afstandje kijken naar daar waar het niet stroomt kan al veel beweging geven. Door een laag dieper te kijken dan de laag waar het “probleem” zich voordoet kom je bij de kern.

Binnen een team een DISC- talentenanalyse doen kan ook inzicht geven in de onderlinge verhoudingen. Ook dit is maatwerk, geen enkel bedrijf of team is gelijk.

Laten we een keer koffie drinken om te kijken wat ik voor je kan doen?

Voor wie zijn die workshops/masterclasses geschikt?

Ik organiseer regelmatig workshops. Dit varieert per thema en doelgroep, maar het werken met opstellingen staat altijd wel centraal. Met of zonder paarden. Het maken van een visionboard, meditaties, lichaamsgerichte oefeningen kunnen ook onderdeel zijn van deze workshops. Hierbij voel je zelf welk thema of onderwerp je aanspreekt.

Leuk als je eens deelneemt, kijk naar mijn agenda voor de geplande workshops/masterclasses of neem contact op voor een workshop op maat.

75