Mijn nieuwste e-book is nu te downloaden – Stop met Pleasen

HR-advies

Optimaliseer de kracht van jouw familiebedrijf met gericht HR-advies.

Opgegroeid in een ondernemersgezin heeft Lisanne de dynamiek van een familiebedrijf al jong ervaren. De rode draad in haar loopbaan is altijd mens & organisatie geweest, arbeidsbemiddeling, HR/ loopbaanbegeleiding en coaching.

De dynamieken in een familiebedrijf zijn van een andere orde. Werk en privé zijn nauwelijks te scheiden in een familiebedrijf. Lisanne heeft dat zelf ook ervaren toen zij zelf werkzaam was in het bedrijf. 

Nog altijd is zij ook beschikbaar als HR- sparringpartner/ consultant op projectbasis. Door haar kennis en ervaring is zij een professioneel gesprekspartner met aandacht voor de mens zonder het zakelijke stuk uit het oog te verliezen. 

Wil jij als organisatie ontzorgt worden op HR en zou je hier graag met iemand over willen sparren? 

Waarom?

  • Gebrek aan HR-expertise intern: Veel familiebedrijven missen specifieke kennis en ervaring op het gebied van HR, waardoor ze worstelen met zaken als werving, personeelsontwikkeling en arbeidsrechtelijke kwesties.
  • Onzekerheid over de toekomst: Het gebrek aan gestructureerde opvolgingsplanning kan leiden tot angst en onzekerheid over de toekomst van het bedrijf, met name binnen de familie. Dit heeft ook veel effect op het overige personeel.
  • Conflicten en communicatieproblemen: Familiebedrijven kunnen last hebben van ingewikkelde relaties en communicatieproblemen tussen familieleden en niet-familieleden in leidinggevende rollen, waardoor de samenwerking en efficiëntie van het bedrijf in gevaar kunnen komen.

Wat levert aandacht voor HR op? 

  • Verzuim; terugdringen van het verzuim levert direct een besparing op.
  • Aandacht; mensen willen graag gehoord en gezien worden.
  • Behouden van de juiste mensen; een tevreden medewerker die op de juiste plek zit is goud waard. 
  • Ontwikkeling; geef jouw medewerkers ruimte om zich te ontwikkelen, win-win.
  • Strategie en visie; nadenken over waar je naartoe wilt. 

Heb jij personeels- of organisatie vraagstukken waarin wij mee kunnen denken? 

 

{

'Kort samengevat een 100% aanrader voor bedrijven / directies die ondersteuning/ klankbord zoeken in brede HR- en personeelszaken.'

Herbert van de Beek 

De H heeft altijd meer mijn aandacht

N

HR- advies familiebedrijven

N

Organisatieontwikkeling

N

Verbindt mens & organisatie

64